Triskellon Blog Wim Kooi

Triskellon, alles op gebied van mens en werk

september 9th, 2013

Appel op zelfredzaamheid voor werkzoekenden

Geen categorie, by wimkooi.

Op Nu.nl stond dezer dagen het volgende bericht: Personeelsafdelingen met een vijfde gekrompen.  Zie http://bit.ly/1aw4O8n

Het geschetste beeld past bij de trend in deze tijd waarbij steeds meer een appel wordt gedaan op het zichzelf kunnen redden in de eigen situatie. Managers moeten op personeelsgebied steeds meer zelf doen. Werknemers op hun werk en werkzoekenden zonder werk moeten zich steeds meer bewust worden van hun eigen kansen en bedreigingen op de arbeidsmarkt en ook zelf zo goed mogelijk leren om hun kansen te zien en te grijpen. Zekerheden van nu blijken zeker niet de zekerheden van de toekomst.
Ik ben blij om als loopbaancoach met Triskellon onder onze nieuwe werknaam Triskellon 2.0 en samen met de collega’s van LoopbaanFIT (kijk ook even op www.loopbaanfit.nl) mensen de begeleiding te kunnen bieden die ze juist nu nodig hebben. Op de weg naar hun volgende baan. De baan die vrijwel altijd tijdelijk is. En dus binnen waarschijnlijk binnen afzienbare tijd eindigt waarna ze opnieuw werk moeten zoeken. Als ze dat dan goed hebben geleerd hebben wij ons werk goed gedaan. De moderne werkzoekende wordt werkzoekende 2.0 zoals ik hem noem en is bij uitstek zelfredzaam.

 

Back Top

Responses to “Appel op zelfredzaamheid voor werkzoekenden”

Comments (0) Trackbacks (0) Leave a comment Trackback url
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*