Triskellon Blog Wim Kooi

Triskellon, alles op gebied van mens en werk

februari 7th, 2013

Samenwerken loont!

Geen categorie, by wimkooi.

Een waarheid als een koe wat mij betreft. 1+1=3 zegt een bekende formule. Als mensen goed samenwerken klopt deze berekening.

Sinds een jaar werk ik met Triskellon samen met CVites uit Emmen, www.cvites.nl. Doel: elkaar versterken en aanvullen waar mogelijk. Tot nu toe leverde de samenwerking interessante contacten op. Al langer werk ik samen met een 6-tal loopbaanprofessionals uit het midden van het land onder de naam LoopbaanFIT, www.loopbaanfit.nl.  Ik heb daarnaast enorme netwerken van mensen uit totaal verschillende hoeken, mensen die ik allemaal op de één of andere manier heb leren kennen. Dat voelt ongelooflijk rijk en sterk. Dat stelt mij inderdaad in staat om goede afspraken te maken met grote partijen. En om opdrachten te aanvaarden die ik alleen samen met anderen kan uitvoeren.

Last but not least en apetrots noem ik mijn samenwerking met mijn jonge maat Jorn van Apps en Webs, www.appsenwebs.nl. Deze resulteerde als eerste in de Loopbaan-Check App maar er volgen meer. Een hip instrument voor werknemers die toe zijn aan verandering in hun werk, www.loopbaan-check.nl. Ik kan nog wel een poosje doorgaan….

De kop boven deze blog heb ik eerlijk gejat van een blog van mijn  vrienden Hans, Bob en Johan van Reflecton, http://bit.ly/V12Bbf . Ik kan de inhoud herhalen maar dat doe ik niet. Lees hem zelf. Een voorbeeld van een goed werkende coöperatie! Er wordt in de blog verwezen naar een item in het NOS journaal van gisteren, 6 februari.

Samenwerken loont. Het werkt complementair en inspirerend. Het is leuk en je hebt (weer?) collega’s. Het belangrijkste: als je het goed doet levert het groei en meer werk op. Eén ding: leer een beetje af om alleen in termen van eigenbelang te denken. En een andere tip: durf risico’s te nemen. Als een echte ondernemer. Daar heb je een beetje geloof en vertrouwen voor nodig. Kom uit je eigen kooi. En doe de goede dingen in het leven….  Mocht je je overigens storen aan al de linkjes, die zijn het gevolg van alle samenwerkingen die ik heb.

Back Top

Responses to “Samenwerken loont!”

Comments (0) Trackbacks (1) Leave a comment Trackback url
  1. No comments yet.
  1. LoopbaanFIT als voorbeeld van samenwerkende Zelfstandig ProfessionalsLoopbaanFIT (,19 maart 2013)

    [...] In januari verscheen in het vakblad Loopbaanvisie een artikel over LoopbaanFIT als voorbeeld van samenwerken anno 2013. De samenwerking tussen Zelfstandig Professionals is voortdurend in beweging – en in ontwikkeling – waarbij de ZP’er optimaal flexibel is. Collega Wim Kooi gaf recent in zijn blog hier een mooie illustratie van onder de titel “Samenwerken loont!” [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*